Vasarinės kriaušės

Iljinka

Vasarinė kriaušių veislė

Vasarinės kriaušės, Iljinka kriaušė, vaisiai gražūs, saldūs, aromatingi. Svoris 100-140 g.
Sukūrimo vieta: Rusija.
Derėjimas: dera gausiai.
Vaisiai:  kriaušių odelė žalsvai geltona, minkštimas pusiau tirpstantis. Vaisiai gražūs, saldūs, aromatingi. Svoris 100-140 g.
Noksta: liepos antroje pusėje.
Vartojimas:
Atsparumas ligoms: gana atsparios rauplėms ir rudajam.
Prekyboje: yra

Kliapo mėgstamoji (Faworytka)

Vasarinė kriaušių veislė

Vasarinės kriaušės, Kliapo mėstamoji kriaušė (Faworytka) Minkštimas gelsvai baltas, su rausvu atspalviu, labai sultingas, tirpstantis, saldus, aromatingas, su maloniu prieskoniu, be granulių.
Sukūrimo vieta: JAV.
Derėjimas: dera gana gausiai, kartais pramečiuoja.
Vaisiai: kriaušės gražios, labai skanios, transportabilios,
stambesnės už vidutines ar stambios (170
– 210 g), netaisyklingos formos. Kriaušių odelė žalsvai geltona ar geltona, įsaulyje – plytinio raudonumo dryželiai
susilieja į vientisą raudonį, pasitaiko rūdžių dėmelių.
Joje gausu rausvų ir rudų lenticelių. Minkštimas
gelsvai baltas, su rausvu atspalviu, labai sultingas,
tirpstantis, saldus, aromatingas, su maloniu
prieskoniu, be granulių. Jos vartojamos šviežios desertui ir
perdirbimui.
Noksta: rugsėjo pirmoje pusėje.
Vartojimas: nuskintos kriaušės laikosi apie dvi savaites.
Atsparumas ligoms: vaismedžiai žiemą neištvermingi, ligoms vidutiniškai atsparūs.
Prekyboje: yra

Vasarinė sviestinė

Vasarinė kriaušių veislė

Vaismedžių sodinukai, Vasarinė sviestinė kriaušė, kriaušių odelė gelsvai žalia, vidutiniškai stora. Minkštimas gelsvai baltas, pusiau tirpstantis, labai sultingas,
Sukūrimo vieta: spėjama, kad tai lietuvių selekcijos veislė.
Derėjimas:
Vaisiai: kriaušių odelė gelsvai žalia, vidutiniškai stora. Minkštimas gelsvai baltas, pusiau tirpstantis, labai sultingas, smulkiai grūdiškas, granulių ne daug. Svoris 200 – 300 g.
Noksta: rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje.
Vartojimas: 15 – 20 dienų.
Atsparumas ligoms: atsparios rauplėms ir puviniui.
Prekyboje: yra